
Če imate radi sladice, ki so hkrati kremaste, lahke in nekoliko drugačne, boste to panakota pito vzljubili.
Oglaševanje
Imate željo po fini sladki sladici? Potem je ta posebna različica panakote prava stvar za vas.
Gre za posebno različico panakote – sladico, ki združuje kremasto kokosovo teksturo z rahlo hrustljavo osnovo iz čokoladnih piškotov. Preprosto in osvežilno, a hkrati navdušujoče slastno.
Oglaševanje
Sestavine
Za piškotno podlago:
- 300 g kakavovih piškotov Leibniz
- 1 žlica kakava v prahu
- 150 g mehkega masla
- 30 g sladkorja
- ščepec soli
- 1 žlica vode
Za malinino kremo:
Oglaševanje
- 250 g zamrznjenih malin
- 2 lističa želatine
Za panakoto:
- 100 ml kokosovega mleka
- 100 ml pinjenca
- 200 ml sladke smetane
- 40 ml medu
- 1 vaniljin sladkor
- 4 lističi želatine
Priprava panakota pite
Podlaga
Oglaševanje
Piškote fino zmeljemo in jih zmešamo z maslom, kakavom, sladkorjem, soljo in vodo. Mešanico enakomerno potlačimo v pekač, da bo podlaga kompaktna in trdna. Pekač postavimo v hladilnik.
Panakota
Lističe želatine namočimo v hladni vodi. V posodi segrejemo kokosovo mleko, pinjenec, smetano, med in vaniljin sladkor. Ločite približno 100 ml mešanice in postavite na stran. V vročo panakoto vmešamo želatino, da se popolnoma raztopi. Mešanico nato prelijemo čez piškotno podlago in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.
Oglaševanje
Malinina krema
Maline segrejemo, dodamo želatino in dobro premešamo, da se raztopi. Ko se maline nekoliko ohladijo, jih razporedimo po plasti panakote.
Zadnja plast
Na koncu dodamo še tanko plast panakote, ki smo jo prej prihranili. Sladica se mora dobro ohladiti in strditi.
Oglaševanje
Panakota pita bo videti še bolj vabljivo, če jo okrasite s svežimi malinami, naribanim kokosom ali užitnimi cvetovi.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje