Oglaševanje

Panakota pita brez pečenja: nova različica italijanske klasike

author
N1
27. okt 2025. 05:05
panakota pita
Foto: PROFIMEDIA

Če imate radi sladice, ki so hkrati kremaste, lahke in nekoliko drugačne, boste to panakota pito vzljubili.

Oglaševanje

Imate željo po fini sladki sladici? Potem je ta posebna različica panakote prava stvar za vas.

Gre za posebno različico panakote – sladico, ki združuje kremasto kokosovo teksturo z rahlo hrustljavo osnovo iz čokoladnih piškotov. Preprosto in osvežilno, a hkrati navdušujoče slastno.

Oglaševanje

Sestavine

Za piškotno podlago:

  • 300 g kakavovih piškotov Leibniz
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 150 g mehkega masla
  • 30 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 žlica vode

Za malinino kremo:

Oglaševanje

  • 250 g zamrznjenih malin
  • 2 lističa želatine

Za panakoto:

  • 100 ml kokosovega mleka
  • 100 ml pinjenca
  • 200 ml sladke smetane
  • 40 ml medu
  • 1 vaniljin sladkor
  • 4 lističi želatine

Priprava panakota pite

Podlaga

Oglaševanje

Piškote fino zmeljemo in jih zmešamo z maslom, kakavom, sladkorjem, soljo in vodo. Mešanico enakomerno potlačimo v pekač, da bo podlaga kompaktna in trdna. Pekač postavimo v hladilnik.

Panakota

Lističe želatine namočimo v hladni vodi. V posodi segrejemo kokosovo mleko, pinjenec, smetano, med in vaniljin sladkor. Ločite približno 100 ml mešanice in postavite na stran. V vročo panakoto vmešamo želatino, da se popolnoma raztopi. Mešanico nato prelijemo čez piškotno podlago in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.

Oglaševanje

Malinina krema

Maline segrejemo, dodamo želatino in dobro premešamo, da se raztopi. Ko se maline nekoliko ohladijo, jih razporedimo po plasti panakote.

Zadnja plast

Na koncu dodamo še tanko plast panakote, ki smo jo prej prihranili. Sladica se mora dobro ohladiti in strditi.

Oglaševanje

Panakota pita bo videti še bolj vabljivo, če jo okrasite s svežimi malinami, naribanim kokosom ali užitnimi cvetovi.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih